Szkolenie kelner

Nawet jeśli masz nieskazitelną pamięć, zapisz rozkazy – tego nauczą Cię na szkolenie kelner. Twoim głównym celem jest danie gościom posiłku, który chcą, a nie wyglądać na mądrego. Nigdy nie zakładaj, że będziesz magicznie pamiętać wszystko. W tym samym duchu nie obawiaj się wyjaśnić, czy nie słyszałeś kogoś lub nie masz pewności co do prośby. Powtarzanie zamówienia jest o wiele łatwiejsze i mniej bolesne, niż niezadowolony gość wysyłający talerz z powrotem do kuchni, ponieważ nie dotarł tak, jak tego chciał. Są trzy główne części tego i są całkiem proste. Mogą również odróżnić gładkie, przyjemne doznania kulinarne od stresującego i irytującego. Najpierw rozdaj wodę i menu natychmiast – jeśli tego nie wiesz na pewno przyda Ci się szkolenie kelner. To pokazuje uwagę klientów i pozwala im ustawić własne tempo jedzenia. Następnie pozwól ludziom zamawiać w swoim czasie. Nie oznacza to, że powinieneś opuścić swoich klientów – miej oko na stół i upewnij się, że jesteś dostępny na pytania i na to, kiedy wszyscy są gotowi na zamówienie. Jednak nikt nie lubi być odznaczony. To prowadzi nas do innego punktu: nie zabieraj nikomu głównego talerza, dopóki wszyscy nie skończą. Wiele serwerów robi to, aby wyczyścić tabelę, ale nie jest to właściwa etykieta. Wszyscy jedzą w swoim własnym tempie, a oczyszczenie stołu w kolejności ukończenia jest niezawodnym sposobem na sprawienie, że ktoś poczuje się pośpiesznie i / lub zawstydzony. Konkluzja: koledzy powinni czuć się pod opieką, a jednocześnie kontrolować własne doznania kulinarne.